Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

WOLVERINE-COMMUNICATION LOST


Ψάχνεις ακόμη καλή μουσική; Νομίζεις πως το progressive βγάζει αριστουργήματα ακόμα; Αν η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι καταφατική, τότε πολύ καλά κάνεις και διαβάζεις αυτή την παρουσίαση. Οι Wolverine, κυκλοφορούν ένα δίσκο-διαμάντι, που ίσως δεν προσέξουν-κακώς-πολλοί. 

Υπέροχες μελωδίες, φαντασία, συναισθηματικές κιθάρες, ζεστές ερμηνείες, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα. Και το σπουδαίο είναι, πως όλα αυτά τα ελκυστικά χαρακτηριστικά των Wolverine, μετουσιώνονται σε τραγούδια που έχουν πολλά να σου πουν. Άκου το λυρικό “Into the Great Nothing”, το “Poison Ivy” με το θλιμμένο τσέλο, το πιο heavy “Your Favourite War”, το “Embrace” που μιλάει στην καρδιά, το “Pulse” με τα electro πλήκτρα. Άκου το μελαγχολικό ομώνυμο.
Οι συνθέσεις είναι πολυεπίπεδες και η Anathema-τισμένη πικρία έχει ποτίσει την μουσική των Wolverine, αφήνοντας όμως πολλές αχτίδες φωτός να περάσουν. Τα πλήκτρα κάνουν τα πάντα όχι απλά για να συνοδέψουν τα υπόλοιπα όργανα, αλλά για να σου μεταδώσουν συναισθήματα και εικόνες, ενώ οι ακουστικές κιθάρες κάνουν πιο εύθραυστη την αφήγηση.
Το “Communication Lost” είναι ένας όμορφος δίσκος. Ατμοσφαιρικό progressive, από ένα συγκρότημα που πειραματίζεται πετυχημένα και προτιμά να σε κάνει να νιώσεις ότι ανθρώπινο έχεις μέσα σου, από το να επιδοθεί σε επίδειξη τεχνικής. Αυτό το άλμπουμ και αυτή η μπάντα, αξίζουν να γίνουν ευρύτερα γνωστοί, όχι μόνο στους φίλους του prog, αλλά σε όσους αναζητούν καλή μουσική.


Related Article:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 

Footer Widget #1

Footer Widget #2

Footer Widget #3

Copyright 2010 Director's Cut. All rights reserved.
Themes by Bonard Alfin l Home Recording l Blogger Template