Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

1000MODS-SUPER VAN VACATION


Το καλοκαίρι μοιάζει μακρινό…Μπαίνω στο βανάκι των 1000Mods, βάζουμε μπλουζ για τον Κόκκινο Ήλιο και ξεκινάμε το ταξίδι. Περνάμε μέσα από την καυτή έρημο, βλέπουμε τις νύχτες τα άστρα και συνεχίζουμε ξανά. Η μηχανή του βαν μουγκρίζει, τα καύσιμα δεν τελειώνουν ποτέ και φαίνεται σαν οι διακοπές μόλις ν’ άρχίσαν!

Οι 1000Mods δεν είναι από κάποια πολιτεία των ΗΠΑ, αλλά από την Κορινθία! Ο ήχος τους, ένα μερακλίδικο κράμα από stoner αλα Kyuss, με αρκετές space rock αναφορές και ψυχεδελικά σημεία, desert rock ευθύτητα και blues μελαγχολία. Οι κιθάρες είναι υποδειγματικές για το είδος, τα φωνητικά αλήτικα και ταιριαστά, ενώ το μπάσο ηλεκτρίζει την ραχοκοκαλιά των συνθέσεων. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο druming, “γεμίζει” τον ήχο και συμβάλει στην δημιουργία ατμόσφαιρας.
Το να ακούγεσαι ως τέκνο των Nightstalker διαθέτοντας παράλληλα δική σου προσωπικότητα, μόνο ως θετικό μπορεί να ληφθεί. Ειδικά όταν ξέρεις να υποστηρίζεις το μεράκι σου με τραγούδια σαν τα “Road to Burn”, “7 Flies”, “Vidage”, “Set You Free” και “Track Me”. Το βανάκι ασφυκτιά με καπνό από τα τσιγαριλίκια και ένας από τους συνεπιβάτες δυναμώνει την ένταση στο παλιό ραδιόφωνο.
Ορισμένες στιγμές νομίζεις πως η μπάντα τζαμάρει, αλλά αυτό το “άπλωμα” των συνθέσεων γίνεται μόνο προς όφελος του ακροατή. Η παραγωγή είναι “λαμπάτη” και ο δίσκος βγάζει live κλίμα, κάτι που φαντάζομαι πως θα αποδίδεται άριστα και σε συναυλιακές συνθήκες. Βέβαια πίσω από την κονσόλα έκατσε ο Billy Anderson, γνωστός για τις παραγωγές τους σε καλλιτέχνες όπως οι Neurosis, Orange Goblin και Melvins. Τα ηχεία σου μπορεί να ξεράσουν άμμο, αλλά να μην το πάρεις χαμπάρι από το τριπάρισμα.
Η stoner σκηνή είναι πολύ δυνατή στην Ελλάδα. Πολλά καλά συγκροτήματα παίζουν με ψυχή και τσαγανό, αλλά έχουν και το ταλέντο να πρωταγωνιστήσουν. Ένα από αυτά χωρίς αμφιβολία είναι και οι 1000Mods. Το ταξίδι με το Super Van τους, εγγυάται πως θα μπεις σε…Vacation mood, ακόμη κι αν το καλοκαίρι είναι μακριά.


Related Article:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 

Footer Widget #1

Footer Widget #2

Footer Widget #3

Copyright 2010 Director's Cut. All rights reserved.
Themes by Bonard Alfin l Home Recording l Blogger Template